Discursul incendiar al lui George Simion după ce s-a autoproclamat câștigătorul alegerilor prezidențiale
Într-un moment de importanță istorică pentru România, George Simion și-a revendicat victoria în alegerile prezidențiale, pronunțând un discurs mobilizator. Cu o diferență estimată la peste 400.000 de voturi față de contracandidatul său, acesta a declarat că “poporul român a decis astăzi că vrea o schimbare reală, o schimbare în bine, că vrea în sfârșit democrație”. Momentul marchează o cotitură semnificativă în politica românească, președintele ales promițând să pună capăt “războiului româno-român” și să înceapă vindecarea rănilor trecutului, declarând că va fi “președintele tuturor românilor”.
Un aspect surprinzător al discursului a fost omagierea lui Călin Georgescu, despre care George Simion a afirmat că “trebuia să fie președintele României”, promițând că acesta “va ajunge în conducerea țării noastre”. Această declarație neașteptată a stârnit aplauze puternice din partea susținătorilor prezenți. Președintele ales a subliniat că mandatul său se va concentra pe revenirea la democrație, stat de drept și ordine constituțională, plasând în centrul politicilor “omul care muncește, omul care produce, omul care plătește taxe și impozite în țara noastră”.
Diaspora românească a fost menționată cu recunoștință specială, președintele atribuindu-le diferența decisivă de voturi: “Datorez diferența de voturi față de competitorul meu românilor din diaspora”. În discursul său, acesta a adresat un mesaj direct românilor plecați peste hotare, invitându-i acasă și asigurându-i că “doar cu tine voi putea face România măreață din nou în rândul celorlalte state din lumea liberă”. Această recunoaștere a importanței diasporei marchează o schimbare de ton față de administrațiile anterioare.
În timpul discursului, așa-zisul nou președinte a făcut un apel direct către membrii secțiilor de vot, cerându-le vigilență maximă: “Vreau să rog toți membrii din secțiile de vot să nu admită nicio fraudă electorală pentru că asta este spiritul democrației. Nicio fraudă electorală, nici împotriva mea, nici împotriva competitorului meu”. Această solicitare reflectă preocupările privind integritatea procesului electoral, mai ales în contextul cozilor lungi la secțiile de votare și al problemelor raportate cu buletinele de vot, deși președintele s-a declarat mulțumit de profesionalismul instituțiilor statului.
Pe lângă promisiunile politice, discursul a inclus și angajamente concrete pentru viitorul țării. Președintele a subliniat importanța familiei și a susținerii celor care doresc să trăiască în România, promițând: “Toată energia mea o voi dedica pentru ca tu să poți trăi și să îți poți întreține familia în țara ta”. De asemenea, a vorbit despre necesitatea reconstrucției nu doar a instituțiilor statului, ci și a încrederii între români, făcând o promisiune neobișnuită pentru un șef de stat: “Nu promit miracole, dar promit să fiu prezent zi de zi printre voi, activ cum n-a mai fost niciun președinte până acum”.
Finalul discursului a avut o încărcătură emoțională intensă, noul președinte proclamând începutul unei noi ere în istoria României: “O nouă eră se naște în această seară. Este timpul unei epoci în care România să fie democrată, creștină și bogată”. Ceea ce nu s-a văzut în transmisiunea oficială au fost reacțiile din spatele camerelor, unde mii de susținători au izbucnit în lacrimi de bucurie, iar analiștii politici au început deja să speculeze asupra primelor măsuri prezidențiale și a impactului acestei victorii asupra echilibrului de putere din Europa de Est.